Wie zijn wij?

Kunstroute Overijssel, de naam zegt het eigenlijk al. Gericht op de provincie Overijssel, gericht op kunst, maar wat is die route nou? Hoe werkt het nou eigenlijk?

Provinciaal

Kunstroute Overijssel is een vereniging, opgezet voor en door kunstenaars uit de hele provincie. Door het organiseren van gezamenlijke exposities en open galeriedagen laat de vereniging bezoekers kennis maken met kunstenaars uit hun directe omgeving. Want, wist u eigenlijk dat er een goede kunstenaar bij u om de hoek aan het werk is?

Gezamenlijke expositie

De Kunstroute Overijssel organiseert elk jaar een open atelier weekend in september.  Daarnaast is er een expositie waar alle deelnemende kunstenaars samen in een galerieruimte op wisselende locaties hun werk kunnen tonen en uitleg te geven. Deze expositie is in april/mei maar kan wisselen per locatie.


Open atelier

De open atelierroute vindt plaats op zaterdag en zondag van het Kunstrouteweekend. De deelnemende kunstenaars openen hun deuren voor het publiek. Neem als bezoeker een 'kijkje in de keuken' bij kunstenaars in uw omgeving. Stel vragen over materialen, inspiratie en werkwijze. Natuurlijk met een kopje verse koffie of thee!

De vereniging

Kunstroute Overijssel werkt ieder jaar weer hard om de weekenden tot een succes te maken.                  Door het vinden van passende locaties, het samenbrengen van kunstenaars en door het verzorgen van de promotie brengt Kunstroute Overijssel een bijdrage aan de bekendheid van de kunstenaars uit uw omgeving.

Het bestuur

Het bestuur van Kunstroute Overijssel bestaat uit:

Werner Tuten - voorzitter

Mirna Tuten - Secretaris

Jan Tijhaar - Penningmeester

Liesbeth Visser-Heesakkers- website en Facebook pagina

Gea Bosscher - algemene ondersteuning communicatie, pr en web/facebook

Willem Willemsen - Algemeen bestuursid