Dolgor Art
 
 Afbeelding invoegen  Als ik schilder, zingt mijn hart
 
Dolgor is geboren in Rusland, in de Siberische stad Tschita, gelegen aan het sprookjesachtige Baikalmeer gebied dat grenst aan Mongolië en China.

Sinds 2003 woont zij in Nederland. Na de tragische gebeurtenissen besloot zij om een nieuwe weg in te slaan. Zij zocht naar de effectieve manieren om kracht en energie te vinden om pijn, verdriet en geestelijke uitputting vrij te laten. Voor haar ontwikkelde dat tot een enorme scheppingsdrang.

Zij begon te schilderen. Het was begin van haar genezingsproces – een geestelijke ontwikkeling, soort van persoonlijke evolutie. Het is de meest boeiende en spannende staat, die de mens kan ervaren.

Eindeloze zoektocht naar nieuwe dingen en experimenteren met verschillende technieken, materialen en stijlen. Het doek is een plek van ontspanning en fascinerende ontdekkingen.”

Dolgor schildert ook bij het Open Atelier Vledder en zit in de commissie Tippekunstplus. Zij is lid van Vechtdalkunsten.

Onder meer geeft zij ook lessen in airbrush en in schilderen met acryl voor beginners en gevorderden in haar atelier in Hasselt.

 

www.dolgor.art                                                                                         Terug