Andrea de Weerdt

Afbeelding invoegen

 

Afbeelding invoegen

 

Afbeelding invoegen

Vanaf het moment dat ik een potlood kon vasthouden was ik helemaal in de ban van tekenen en schilderen

ik ben autodidact, ooit heb ik wel eens schilderles gehad. Maar dat was niks voor mij, ik kon niet op commando creatief zijn. Dus lekker zelf aan de slag, goed kijken veel boeken gelezen en van alles uit proberen. Niet bang zijn om te falen.Ik heb meerdere stijlen ontwikkeld in de loop der jaren.

Op dit moment maak ik  veel mixedmedia materie schilderijen.Mixedmedia is een combinatie van allerlei materialen en technieken om een schilderij te maken

Ik laat mij inspirenen door de natuur, denk aan de barsten in de aarde, boomschors, wat denk je van een oude houten deur of roestvorming, oxidatie , oude muren heerlijk.

Ik hou van vergankelijkheid van materialen  en probeer dit terug te laten komen in mijn schilderijen. Omdat te bereiken  gebruik ik verschillende materialen waar ik structuren en lagen mee kan maken.

 Deze structuren maak ik  met onder andere powertexproducten , maar ook gewoon uit de bouwmarkt of iets wat ik in huis tegen kom, een oud laken een fruitnetje , touw hout, lood tegellijm .Ik zie overal mogelijkheden in en ik zie gelijk wat ik ermee kan. Ik leg mezelf geen beperkingen op, ik probeer en probeer, en lukt het niet dan is dat niet erg, je leert er altijd weer iets van. Ik maak nooit echt een plan als ik aan een doek begin, mijn handen weten wat mijn hoofd en hart willen. Ik leer nog dagelijks en dat is mooi. Mixedmedia geeft mij alle mogelijkheden om met allerlei materialen en technieken schilderijen te maken.

Bijna 3 d werk, mijn schilderijen bouw ik op in vele lagen en structuren en ik gebruik het liefste aardetinten, of serene kleuren zacht blauw, grijs zandkleur , verschillende tinten wit. Mijn kleurenpalet is anders dan dat van andere kunstenaars hoor ik vaak. Af en toe maak ik een zeegezicht of stilleven, maar dan toch ook weer in mixedmedia.

Ik vind het een uitdaging om zelf mijn structuurpasta‘s te maken, niet altijd maar een pot kant en klaar te kopen maar zelf uitzoeken hoe ik  bv de acrylverf dikker kan maken of mooie structuren kan maken, wat kan ik daarvoor allemaal gebruiken. Er is zoveel als je maar durft en gewoon doet dan zal je zien dan gaat er echt een wereld voor je open. Ik kreeg op facebook vaak vele vragen over mijn werk, hoe maak je dit hoe doe je dat… ik ben toen begonnen met het filmen van mijn manier van schilderen. Daarin laat ik zien hoe ik mijn structuren en schilderijen  maak. Door middel van filmpjes en fotos ,  neem ik  je mee in het maakproces. Ik vind het heerlijk om anderen te helpen en te kunnen en mogen inspireren. En gun iedereen het plezier in schilderen. Je kan bij mij een workshop mixedmedia volgen.

 

 
Atelier andrea de weerdt
Grote Beukelaer 52
8141BS Heino
 
Terug