Naam: Annemarie Cilon
Website: https://www.annemariecilon.nl/ 
Atelier: De Eeka-Fabriek Trekvaart 61 IJsselmuiden Atelier 0.04
Email: speakingland@live.nl
Instagram: https://www.instagram.com/annemariecilon.studio/

 
Ik ben Annemarie Cilon, autonoom beeldend kunstenaar.
Ik woon in Kampen Overijssel en ik ben geboren in Delft Zuid-Holland. Ik heb gestudeerd aan de Academie Minerva in Groningen, de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam en de Fotoacademie in Amsterdam. 

Mijn werk is multidisciplinair, en bestaat o.a. uit video’s, geluidswerken, schilderijen en tekeningen, kaarten, fotografie, performances en sociale interacties met het publiek.
De thema’s die mijn werk terug te vinden zijn: onderzoek van de lokale (natuurlijke) omgeving, identiteit, de natuurlijke habitat, contemplatie, sociale verbindingen en persoonlijk onderzoek.

Mijn werk is vaak poëtische van aard met een kritische of onderzoekende ondertoon. De laatste tijd ben ik me daarbij gaan verdiepen in Deep Listening een methode ontwikkeld door Pauline Oliveros & Art-Based Learning ontwikkeld door Jeroen Lutters. Met de opgedane kennis ben ik op dit bezig om workshops te ontwikkelen rondom thema’s als Diep Luisteren en het ontwikkelen van creativiteit. Verder ben ik naast kunstenaar een dialyseverpleegkundige & coach counsellor met als specialisatie Stress & Burn-Out.