Hilda van Assen

Hilda van Assen is haar hele leven al bezig met vormgeven met allerlei materialen. De expressie komt het best tot uiting in het schilderen.

Lessen werden gevolgd bij Coos Buitenhuis, Anette Wessels, Sjoerdje Hak, Rolina van Vliet en Vrije Academie Nunspeet. In 2001 studeerde ze af voor beeldende therapie aan de Hogeschool Arnhem/Nijmegen met het medium schilderen.

De laatste jaren werkt ze voornamelijk met acrylverf op doek.

Er zijn veel bronnen waar ze inspiratie uit put. Deze bronnen hebben een enorme verscheidenheid aan oorsprong. Het kan een weergave zijn van een emotionele belevenis maar ook een landschap of een voorwerp. Door de verscheidenheid aan inspiratie is haar werk ook heel divers. Zo kan naast de schoonheid van de papaver de abstracte weerspiegeling van een interne worsteling op het doek komen. Ze doet dit met een positieve kijk op het leven, wat wordt weerspiegeld door de heldere kleuren.

Er wordt veel laag over laag gewerkt en zowel met kwast als met paletmes.

Veel van haar schilderijen zijn abstract of geabstraheerd. De laatste jaren is haar werk meer figuratief en gericht op landschappen.

Hilda’s atelier is in Dalfsen waar ze ook exposeert met Kunst om Dalfsen en met de Open Atelierroute Overijssel. Haar werk is te zien op www.hildavanassen.nl

Terug