Jan Martin Arkema

  

20110417_3501.JPG

Van jongs af aan ben ik altijd al beeldend bezig geweest. Thuis en op school tekende en knutselde ik van alles. Na de Havo heb ik de Pedagogische Academie gedaan. Hier heb ik handvaardigheid als examenvak gekozen. Daardoor had ik de smaak te pakken. Tijdens mijn diensttijd heb ik een cursus portrettekenen gedaan en daarna de lerarenopleiding, handvaardigheid/tekenen gevolgd. Na deze opleiding ben ik leerkracht op een basisschool geworden.

Maar het beeldend werken heeft me nooit los gelaten. Op school natuurlijk met de kinderen maar ook in mijn vrije tijd schilder en fotografeer ik veel.  Afgelopen najaar ben ik gestart met een fotografiecursus om me daarin ook steeds meer te verdiepen.

 

Met de digitale fotografie kwamen er ook steeds meer mogelijkheden om mijn foto's te bewerken tot abstracte afbeeldingen. Sommige zijn zo kunstwerken geworden die ik afdruk en inlijst. Een aantal van deze foto's gebruik ik weer ter inspiratie voor mijn schilderwerk.

Ik schilder voornamelijk met acrylverf. De onderwerpen zijn heel divers. Soms laat ik me door kindertekeningen inspireren, soms werk ik vanuit mijn eigen fantasie of vanuit door mij gemaakte foto’s  en wordt het meer abstract. Daarnaast maak ik ook figuratieve schilderijen.


Rommestraat 10,  Zwolle

0384659932

 

Wil je werk van me bekijken dan kan dat op:

www.facebook.com/janmartin.arkema

www.Jan Martin Arkema.nl

 Terug