Paulien van Asperen

Weven geeft me de mogelijkheid om ideeën en inspiratiebronnen om te zetten in textielkunst. Weven betekent voor mij ontwerpen, technische werktekeningen maken en kiezen welke materialen, texturen en kleuren ik ga gebruiken om het juiste effect te bereiken. Wat me erg boeit zijn repeterende abstracte elementen die visueel een eigen leven gaan leiden of zelfs optisch misleidend voor het oog zijn. De ordening van die elementen in kleur en textuur en verschuivende maar repeterende patronen geeft me een eindeloze stroom aan ideeën en de uitdaging om deze binnen de beperkingen van een weefgetouw te realiseren.

Sinds 2006 heb ik meer dan 30 weefcursussen gevolgd in de meest uiteenlopende technieken en verwante onderwerpen. Ik ben lid van de landelijke weefvereniging WEEFNETWERK, waar ik tot de vaste pool vrijwilligers behoor. Samen met zeven andere weefsters vorm ik Weefcollectief Metamorfose waarbinnen we elkaar uitdagen, inspireren en samen exposeren.

In de komende jaren wil ik mij graag volledig op het weven gaan richten, meer exposeren, werk maken in opdracht en verkopen.

 

Website: www.paulienvanasperen.nl

Facebook: https://www.facebook.com/paulien.vanasperen

Instagram: https://www.instagram.com/paulienweaves

Mail: p.van.asperen@home.nl


Terug