Peter de Jongste - Galerie is dat wat
 
    Schilder Encaustic Art/Wasschilder.
 
Peter de Jongste, geboren in september 1955 te Rotterdam en alle vele jaren met plezier, samen met zijn vrouw, Sint Bernard en kat, wonend in één van de "dorpen" van Zwolle, Westenholte. Na jaren in zowel de profit-als non profitsector te hebben gewerkt is Peter in 1990 begonnen met de HBO-deeltijd opleidingen Culturele en Maatschappelijke Vorming, richting samenlevingsopbouw en educatiewerker. 
 
Vervolgens is Peter als docent op een VMBO School te Kampen les gaan geven o.a. Culturele en Kunstzinnige Vorming. Met het doceren probeerde hij bij jongeren de interesse voor cultuur en kunst te stimuleren en te activeren. Door rugklachten moest hij dit werk beĆ«indigen. Tijdens de periode van revalidatie kwam hij in aanraking met de basisbeginselen van het wasschilderen/Encaustic Art.

 

Met het wasschilderen werd, naast zijn geloof, een nieuwe zingeving gevonden.

Als autodidact heeft Peter naast oefenen, lezen, uitproberen, internetten en door contacten met zowel nationale als internationale Encaustic Art-schilders zijn kennis, technieken en mogelijkheden uitgebreid.

Peter beheerst vele aspecten van Encaustic Art en ontwikkelde daarnaast een geheel eigen stijl.

Zijn verlangen om ervaring en kennis over te dragen uit zich door exposities, maar ook heeft menigeen door het volgen van een workshop of een cursus via hem kennisgemaakt met deze heel bijzondere schildersvorm.

 

Naast het maken van vrij werk, maakt Peter ook werk in opdracht.

Werken van Peter zijn thans ook te bewonderen op zijn website. 

Al het werk van Peter de Jongste is normaal gesproken op afspraak te bezichtigen bel even voor een afspraak.

 

Peter de Jongste

Tel.nr. 06.83258295

Bezoekadres : Kamilleweg 20 Zwolle

www.wasschilderijen.nl

Terug