Ton van Sprang

 

 Het beeldhouwen is voor mij een fascinerende           bezigheid waarbij de uitdaging ligt in het creĆ«ren               van iets wat er nog niet is.

 

Ik ben autodidact beeldhouwer waarbij mijn voorkeur uit gaat naar het werken met natuurlijke materialen zoals steen en hout. Binnen de enorme diversiteit aan stenen,
kies ik uit de hardere soorten graag marmer, Belgisch hardsteen of graniet. Bij de zachtere steensoorten geniet albast mijn voorkeur. Van alle houtsoorten is eikenhout mijn absolute favoriet.
  Mijn werk laat zich omschrijven als figuratief en abstract. De objecten ontstaan vaak door de vorm van het ruwe materiaal waarbij mijn passie ligt in het verbeelden van dans en beweging. 
Na het uitwerken van het idee op papier, en zo nodig het boetseren van mogelijke verschillende vormen, ontstaat uiteindelijk de te maken vorm. Daarbij laat ik de details verdwijnen en maak ik de lijnen langer waardoor het uiteindelijk resultaat een abstract geheel is. Door deze abstractie ontstaat een rustig beeld waarbij de kijker 
zelf zijn fantasie gaat gebruiken. 
 
U kunt dus bij mij prima terecht voor vrij werk EN voor opdrachten.  
 
Ton van Sprang
Tel.nr. 0529 432890 /  06 10905841
                                                      Terug