Willie Hakvoort
 


 
 
"Zoals de wind invloed heeft op het weer, zo bepalen kleuren en bewegingen van penseel en paletmes uiteindelijk het resultaat van mijn schilderwerken".
 
Schilderen is mijn passie. Vanaf 1981 woon ik in Zwolle en ben ik me sindsdien steeds meer gaan verdiepen in tekenen en schilderen. Het begon met een opleiding tekenen en kunstgeschiedenis aan het Deltion College. Vervolgens kreeg ik mijn eerste aquarellessen van Coos Buitenhuis. Daarnaast schilderde ik o.a. 'en plein air' bij kunstschilder  Sjoerdje Hak, het kunstenaarsduo Han van Hagen/Lia van Rijn en bij Rolina van Vliet. Gaandeweg  raakte ik steeds meer geïnspireerd om te gaan werken met acrylverf. Sinds 2013 maak ik deel uit van een schildersgroep o.l.v. Meike Beekhuis van het Zwols Instituut voor Kunst Zinkwit.
 
Door de jaren heen ben ik een eigen stijl gaan ontwikkelen. Mijn werk is bij voorkeur opgebouwd uit meerdere verflagen. Door te werken met paletmes en gemengde technieken krijgt deze gelaagdheid nog meer karakter. Ook leid ik me vaak door toevalligheden die zich voordoen en laat mijn verbeelding de vrije loop. In de loop der jaren is mijn werk steeds abstracter geworden. Ze ontstaan nu door spontane improvisatie of het landschap dient als inspiratiebron. 
 
Doordat ik enkele jaren een atelier ruimte had in het oude postkantoor in Dalfsen,  kwam ik in contact met de Stichting Kunst om Dalfsen. Sindsdien maak ik deel uit van de organisatie van het kunstweekend,  altijd gehouden in het eerste weekend van mei. Uiteraard ben ik ook één van de deelnemende kunstenaars.
 
tel.nr.038-4535094 of 06-30590298
Terug