Vervolg van homepagina
 
Ik ben autodidact beeldhouwer waarbij mijnvoorkeur uit gaat naar het werken met natuurlijke materialen zoals steen en hout. Binnen de enorme diversiteit aan stenen, kies ik uit de hardere soorten graag marmer, Belgisch hardsteen of graniet. Bij de zachtere steensoorten geniet albast mijn voorkeur. Van alle houtsoorten is eikenhout mijn absolute favoriet.
 
 Afbeelding invoegen
 Afbeelding invoegen
 
 
 

Mijn werk laat zich omschrijven als figuratief en abstract. Waarbij ik mijn inspiratie haal ik uit het dagelijkse leven. Ik ben voortdurend op zoek naar het uitbeelden van beweging, Hiervoor maak ik  graag gebruik van geabstraheerde dansende mensfiguren of vogels.
Na de eerste schetsen volgt het uitwerken van het idee op papier. Bij twijfel over de juiste vorm volgt het boetseren van de verschillende vormen in klei. Uiteindelijk ontstaat dan de te maken vorm. Hierbij laat ik de details verdwijnen en maak ik de lijnen langer waardoor het uiteindelijk resultaat een abstract geheel is. Door deze abstractie ontstaat een rustig beeld waarbij de kijker zelf zijn fantasie gaat gebruiken.  

Afbeelding invoegen 
 
Ton van Sprang
Hessenweg 13, 7722 PH Dalfsen
0529-432890
06-10905841
Afbeelding invoegen
 
U kunt bij mij prima terecht voor
vrij werk EN voor opdrachten.