Afbeelding invoegen  

Hi, ik ben Jess de Boer,

Ik schilder al heel wat jaren abstract. Ik ben voornamelijk autodidact, al heb ik wel hier en daar wat lessen en cursussen gevolgd. Enkele jaren geleden heb ik de stap genomen om me geheel op het schilderen te richten en door de jaren heen heb ik ook een geheel eigen stijl ontwikkeld en is mijn werk ook steeds kleurrijker geworden. Door flinterdunne lagen te combineren met diverse structuren en texturen ontstaan beelden die zowel als kwetsbaar alsook als krachtig worden ervaren. Ik houd erg van de gelaagdheid in mijn werken en de vrijheid die het werken in deze stijl me biedt.

Inmiddels heb ik wereldwijd werk mogen exposeren en verkopen. Daarnaast is mijn werk gepubliceerd in een aantal kunstboeken. En ben ik ben tevens lid van het NABKpro. (de Nederlandse Vereniging Beeldende Kunsten, waarbij de Pro staat voor Beroeps Kunstenaar).

Ik schilder voornamelijk in Acryl, met uitstapjes naar Mixed Media (gemengde technieken en materialen), waarbij mijn handen mijn favoriete gereedschap zijn. Maar ook kwasten, paletmessen, en niet- alledaagse attributen weet ik te gebruiken in mijn atelier. Ik werk intuïtief en voornamelijk op linnen en maak zowel hele kleine doeken als vrij grote. Ook schilder ik op objecten. Soms zijn dit sculpturen, soms dagelijkse voorwerpen. In het laatste geval probeer ik daarin zoveel mogelijk hergebruik toe te passen: bijvoorbeeld spullen die bij de kringloop beland zijn nieuw leven in te blazen door ze op te knappen en te voorzien van mijn eigen kleurrijke schilderstijl. Het ‘herscheppen’ van iets wat weggegooid was, maar nu weer een uniek stuk is en zo weer jaren mee kan, brengt me veel voldoening.

 Veel van mijn inspiratie haal ik uit het dagelijkse leven, muziek en poëzie, boeken en de natuur om mij heen. Ik woon samen met mijn man en onze 3 katten in het mooie Onna, waar we genieten van weidse uitzichten en een bloemenrijke tuin, dus inspiratie is letterlijk overal te vinden.

Mijn werken vertellen verhalen. Enkele regels blijven hierbij bewust leeg zodat de kijker deze zelf kan invullen. Soms blijkt een verhaal confronterend, soms ondersteunend. Ik ga altijd graag in gesprek met de toeschouwer waarin we samen op ontdekkingstocht gaan over wat het doek verteld.

Ik zie er naar uit om u te ontmoeten!

Jess de Boer
Burg. G.W. Stroïnkweg 123, 8344XN Onna
+31 637595182

https://jessdeboerabstractartist.com

Afbeelding invoegen